Kasnakta Lif Modelleri

Yuvarlak, kare veya dikdörtgen şeklinde yapılabilen kasnakta lif modelleri genel olarak bir tahta çerçevenin üzerine çakılan çivilere gerilmiş iplikler aracılığıyla yapılmaktadır. Kasnakta lif modellerinin yapılışı zor olduğundan dolayı bu lifleri yapmak özel maharet gerektirmektedir. Yapılışları halı dokumasına benzediğinden dolayı özellikle halı dokumayı bilen kişiler bu lifleri daha rahat yapabilirler.

Kasnakta örgü lif örnekleri herkes tarafından beğenilse de kasnakta lif modelleri yapılışı diğer liflere oranla zor olan bir lif türüdür. Kasnakta lif modellerinin yapımı zor olabilir ancak emin olun kasnakta lif örnekleri birçok lif modeline oranla daha güzel görünüme sahiptir. Özellikle bayanların çeyizlere eklemeyi tercih ettiği kasnakta lif modelleri vazgeçilemeyen lif modelleri arasında yer almaya devam etmektedir. Örgü konusunda maharetlerinizi ön plana çıkaracaksanız kesinlikle kasnakta lif modellerine yönelmelisiniz. Bu liflerin yapılışı diğer liflere oranla uzun sürebilir ancak sabrettiğinize değeceğine emin olabilirsiniz.

Kasnakta örgü lif modelleri yapılırken birbirine uygun olan renkler seçilerek birbirinden güzel lifler yapılabilir. Sizlere en kısa zaman içerisinde kasnakta lif modelleri yapılışları hakkında da bilgiler verilecektir. Kasnakta lif modelleri dışında farklı modellere yönelmek istiyorsanız sayfamızı takip etmeniz yeterlidir. Gelin hep birlikte kasnakta lif modelleri nelermiş göz atalım.









Büyük uğraşlar sonrasında bir araya getirdiğimiz kasnakta lif modelleri bu şekildedir. Kasnakta lif modelleri üzerine ponponlar ya da değişik süslemeler ekleyerek liflerinizin ayrı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.