Şiş İle Lif Nasıl Örülür?

Şiş ile lif yapımı, şiş örgü lif modellerinin son zamanların en popüler lif modeli olmasından dolayı merak edilmektedir. Örgü konusunda yetenekli olan bayanlar genelde örgülerini şiş ile yapmayı tercih etmezler çünkü şiş ile yapılan örgüler tığ örgülere oranla daha geniş aralıklara sahip olduğundan dolayı göze pek koş görülmemektedir. Lif yapmak için aşırı derecede uzun bir zamanınız yoksa yapacağınız lifi şiş ile yaparak daha kısa süre içerisinde bitmesini sağlayabilirsiniz. Şiş ile lif yapılışı konusunda resimli anlatım ilgili örgüyü yapmanız için yeterli bilgi içerdiğinden dolayı makalemize şiş ile lif yapılışı resimli anlatım olarak eklenmiştir.

Şiş ile lif yapmak istiyorsanız öncelikli olarak örme işlemini gerçekleştirmek için gönlünüze yatan şişleri temin edin. Daha sonrasında ise saf pamuktan imal edilmiş olan iplikleri alın. Alacağınız ipliklerin renklerini kendi zevkinize göre seçebilirsiniz. Örgünüzün içerisinde ne kadar fazla renge sahip olan ipi dahil ederseniz ördüğünüz motifler o denli çok kendisini gösterecektir. Bu yüzden farklı renkleri kullanmaya kesinlikle çekinmeyin. Tüm materyalleri hazırladıysanız gelin şiş ile örgü lif yapılışı hakkında birlikte bilgiler alalım.

Şişle yapılan lifler her ne kadar basit olarak görülse de bu liflerin kendisine has özelliği bulunmaktadır. Çeyizlerinizde farklı tarzlara yer vermek istiyorsanız normal iplerinden yapılan lifleri çeyizinize koymak yerine bu tarz şiş ile örgü ipi kullanılarak yapılan lifleri çeyizinize dahil edebilirsiniz.









Çile şeklinde satışa sunulan ince orlon iplerden yapılan bu lifi yapmak için aynı ipleri sizlerin de temin etmeniz gerekmektedir. Alırken muntazam bir çile seçmeniz tavsiye ediliyor, komplike bir adedi denk gelirse ismi gibi sarması da cefa haline gelmektedir. 35 ilmek yaptıktan sonra 3 sıra haraşo örerek örgünüzü yapmaya başlayın. Bir sonraki sırayı bir ilmek örüp, 2 kez şişe dikkatli bir şekilde sararak sırayı tamamlayın. Dönüşte evvelki sırada ördüğünüz ilmekleri yeniden örmeniz gerekmektedir ve sardığınız ipliği çözmelisiniz. Bu sayede bu sıradaki ilmekler uzamaktadır. Sonrasında 3 sıra haraşo örüp yeniden aynı işlemi tekrarlamanız gerekmektedir. İstediğiniz boyuta ulaştığınızda lif örme işlemi sonlanacaktır.