Lif Kenarı Nasıl Yapılır?

Lif kenarları liflerin uzun süre bozulmadan kalması için yapılmaktadır. Lif kenarı nasıl yapılır konusunda bilgileri olmayan kişileri bilgilendirmek adına lif kenarı yapılışı ile alakalı hazırlanmış olan videoyu sayfamıza ekleyeceğiz. İnsanlar lif kenarlarının her ne kadar süsleme amacıyla yapıldığını düşünseler de aslında bu kenarların yapılmasındaki temel gaye liflerin bozulmadan uzun süre mukavim bir şekilde kalmasını sağlamaktır. Liflerinize kenarlık yapmayacak olursanız suyla temas ettiğinden dolayı bir süre sonra sökülmeler meydana gelecektir. Bu da emeklerimizin heba olmasına neden olacaktır.

Liflerin büyük bölümü tığ işi olarak yapıldığı için lif kenarları da bir nevi tığ işi örgüler sınıfında yer almaktadır. Daha önceden yapmış olduğunuz liflere herhangi bir kenarlık örmediyseniz sayfamızda bulunan lif kenarı nasıl yapılır konusu ile alakalı hazırlanmış olan videoyu izleyerek liflerinize kenarlıklar yapabilirsiniz. Liflerinize kenarlıkların ayrı bir hava katmasını istiyorsanız eğer kenarlıkları çeşitli motifler işleyerek ya da farklı renk kombinasyonları uygulayarak liflerin daha da hoş görünmesini sağlamanız mümkündür.

Yapmış olduğunuz liflere kenarlık öreceksiniz kenarlıklarda kullanacağınız ip renklerinin life uygun olmasına özen gösterin. Absürt bir rengi seçecek olursanız yapmış olduğunuz örgü tamamen mahvolabilir. Bu yüzden kesinlikle renk kombinasyonu lif kenarı yapılırken dikkat edilmesi gerekilen en önemli konudur. Gelin tüm materyalleri hazırladıysanız lif kenarı yapılışı hakkında bilgiler alalım.



Genel hatlarıyla lif kenarı yapılışı bu şekildedir. Elbette bayanlar arasında uygulanan farklı yöntemler de bulunmaktadır. Bizler sizlere en kolay yöntemleri sunmak istediğimizden dolayı bu tekniği herkesin uygulayabileceğiniz düşünüyoruz ve bu yüzden lif kenarı yapılışı videosunu sayfamıza eklemiş bulunuyoruz. Eğer sizlerin elinizde yapımı daha kolay olan lif kenarı örnekleri varsa bunları bizlerle paylaşarak insanların bunlardan yararlanmasını sağlayabilirsiniz.