Tomurcuk Lif Yapılışı

Birçok kişi tarafından ponponlu lif olarak bilinen ancak gerçekte adı tomurcuk lif olan lif modeli güzel bir görünüme sahip olan lifler arasında yer alıyor. Tomurcuk lif yapılışı ile alakalı internet ortamında bilgi az olduğundan dolayı tomurcuk lif yapılışı ile alakalı elimize bilgi geçince bu bilgileri sizlere sunmaya karar verdik. Mahallede yer alan komşularımın neredeyse tamamında tomurcuk lifin olduğunu gördüm. Lifler ile münasebetim çok eskiye dayanıyor olsa da bu lif modelini ilk defa görmek beni şaşırttı ve tomurcuk lif yapılışı ile alakalı bilgiler aramaya başladım. Yapılışını bizzat denemiş olduğum bu lif modelinde olumlu sonuç alınca sizlere de bu lif modelini aktarmaya karar verdim.

Dilerseniz tomurcuk dilerseniz ponponlu lif diye tabir edebileceğiniz bu lif modelinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gelin hep birlikte ilgili lif modelinin nasıl yapıldığını resimli anlatımlardan yola çıkarak öğrenelim. Sadece tomurcukları daha önceden yapmış olduğunuz liflerin üzerine işleyerek de bu lifleri yapabilirsiniz. Bu lifleri yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey renk uyumunu yakalamak. Renk uyumunu yakaladıktan sonra başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

Tomurcuk lif modelini yapmak için en az 3 farklı renkte ipliğe ve bir adet tığa ihtiyacınız var. Renkleri uyumlu olan ipleri temin edip tığı elinize aldıysanız tüm detayları ile anlatılmış olan bu lif modelini yapmaya başlayabilirsiniz.


Tomurcuk lif yapılışı bu şekildedir. Emin olun kullanılan ip renklerini değiştirecek olursanız farklı görünümlere sahip lifleri elde edebilirsiniz. Hayal gücünüzü örgülere ne kadar fazla dahil ederseniz o doğrultuda farklı ürünler elde edebilirsiniz.